Nieuws

23 TOERTOCHTEN IN DUITSLAND

Onvergetelijke  vaarvakanties over de oostgrens


Nu te koop in de boekwinkel


Dit voorjaar is er een nieuw boek van mijn hand verschenen met hierin maar liefst 23 verschillende vaarroutes door alle regio’s van Duitsland. Natuurlijk worden alle routes richting Berlijn uitgebreid beschreven, evenals gewilde bestemmingen zoals de Moezel, de Donau en – wat dichter bij huis, Oost-Friesland. Naast vaarinformatie over de beschreven gebieden vind je ook uitgebreide info over reisvoorbereiding en planning.


Meer lezen...

VAKANTIES OP HET WATER BLIJFT UITBREIDEN


Meer verhalen, meer mogelijkheden


Er blijven steeds nieuwe pagina's bijkomen op Vakanties op het water, bijvoorbeeld uitnodigende artikelen over het bevaren van de populaire Elfstedentocht en over de vaarmogelijkheden in het mooie Groene Hart.

Vakanties op het water is een platform dat is bedoeld om aan zoveel mogelijk mensen inspiratie te bieden. Niet alleen om hiermee van een watersportvakantie een droomvakantie te maken, maar ook om hun droom letterlijk te laten varen. Niet alleen voor mensen die het water op willen in een (al dan niet gehuurde) motorboot, zeilboot of sloep, maar ook voor iedereen die wil surfen of suppen, in het binnen- en buitenland.

Naast inspirerende reisverhalen over de meest uiteenlopende vaargebieden vind je er ook praktische informatie en tips over de voorbereiding van zo’n vaartocht. En sinds kort kun je vanaf de pagina’s van Vakanties op het water ook je vaarvakantie in tal van vaargebieden boeken. Ga gauw kijken!

DE NIEUWE DEINING IS VERSCHENENBegin juli is alweer de 4de editie van DEINING MAGAZINE verschenen. Het blad biedt volop leesplezier voor een heel brede groep watersporters. Voor liefhebbers van varen door België staat er de beschrijving van een vaartocht over een van de mooiste rivieren van dat land in: de Dender.


Het riviertje de Dender ligt relatief dichtbij, halverwege Antwerpen en Gent. Door de vrij hoge sluisdichtheid, de gemoedelijkheid, het mooie heuvellandschap en het passeren van de taalgrens waan je je op de Dender veel dieper in het buitenland dan je werkelijk bent. De terrassen van stadjes als Dendermonde, Aalst en Geraardsbergen nodigen uit tot een genoeglijk verblijf.

Meer lezen? Kijk op Deining Magazine en neem een abonnement.
Je kunt overigens ook bij de kiosk in de buurt terecht.

NIEUWE EDITIE VAN MET DE STAANDE MAST DOOR NEDERLAND


Nu inclusief de staande-mastroute


Deze gids is voor alle zeilers die het binnenwater willen ontdekken zonder de mast te willen strijken. In de nieuwste editie, die zojuist is uitgekomen, is een hoofdstuk over de bekende Staande-mastroute toegevoegd. Tevens zijn alle gegevens weer geactualiseerd.

In het boek worden alle gebieden beschreven waar je met je zeilschip kunt komen, van de Friese meren tot ver in de benedenrivieren en van het plassengebied rond de Kaag tot de Kop van Overijssel.


Het boek is overal verkrijgbaar, je kunt het ook hier bestellen.VAKANTIES OP HET WATER


Alles wat je weten wilt voor je van wal steekt


Op de veel bezochte pagina’s van VAKANTIES OP HET WATER staan sinds een aantal maanden ook een aantal door mij geschreven artikelen over varen in Nederland, Belgie en Frankrijk. Alle basisdingen die je wilt weten als je een vaartocht aan het voorbereiden ben staan er overzichtelijk op een rijtje. Ga eens kijken!

https://vakantiesophetwater.nl

DIT VOORJAAR VERSCHENEN:

REVOLUTIE OP HET WATER


De geschiedenis van de EISTA WERF in Nederhemert-Zuid 1959-1981


Op de roemruchte Eista Werf in Nederhemert-Zuid, opgericht door Maurits baron van Wassenaer, werden eigenzinnige schepen gebouwd. De Doerak, de meest gebouwde en meest invloedrijke Nederlandse kajuitmotorboot, liep hier van stapel. Het is een betaalbaar en praktisch schip dat menig Nederlander de mogelijkheid bood - en nog steeds biedt! - om met een eigen schip het water op te gaan. Het succes is ongekend: de Doerak wordt het meest gebouwde motorjacht in ons land. Daarna volgen nog vele nieuwe modellen, waaronder de motorsailers Krammer,  Rogger en  Banjer.

De Eista Werf heeft gezorgd voor een ware revolutie op het water.

Voor iedereen die meer wil weten over de Eista Werf en de vele schepen die daar gebouwd zijn, verschijnt nu het boek REVOLUTIE OP HET WATER.


Ik heb dit boek samen geschreven met Ru de Groen. Samen hebben we de geschiedenis van de eigenzinnige werf in Nederhemert helemaal uitgeplozen. Het boek is rijk geïllustreerd met prachtige foto’s en bevat onder meer ook een volledig overzicht van alle modellen.

Het boek is op zaterdag 16 april 2022 in Nederhemert-Zuid  gepresenteerd, tijdens een reunie van de werf. Ook oud-leveranciers, de familie van Wassenaer en vele andere betrokkenen waren aanwezig.REVOLUTIE OP HET WATER
Ru de Groen, Frank Koorneef

ISBN: 978-94-6443-034-9

212 pagina's

Uitgeverij: Landgoed Nederhemert BV

Prijs: € 34,95

Verkrijgbaar via www.bol.com


ALWEER EEN NIEUWE DRUK VAN 35 TOERTOCHTEN VOOR MOTORBOOT EN SLOEP

Nu met GPS routes

Vakanties in eigen land zijn onverminderd populair in deze corona-tijden. De verkoop van het boek 35 Toertochten voor motorboot en sloep is zo goed gegaan, dat het in februari 2021  uitverkocht raakte, en in juni 2021 alweer.

Opnieuw is het boek herdrukt, inmiddels ligt de vierde druk in de (online) winkels.


De nieuwste editie van 35 Toertochten heeft iets nieuws: in het boek is een link te vinden naar de gps-coördinaten van alle routes, zodat je die kunt inprogrammeren in de meest gebruikte digitale waterkaarten en navigatieprogramma’s. Dit maakt het onderweg volgen van de routes nog gemakkelijker.


In het boek vind je 35 vaarroutes door alle delen van Nederland en België, van Friesland en Groningen tot aan de Vlaamse Westhoek en de rotsen aan de Maas bij Namen. De routes lopen over bekende en onbekende rivieren, kanalen, meren en sloten.

Het boek is overal verkrijgbaar, je kunt het ook hier bestellen


DEINING #03 IS VERSCHENEN


Inmiddels is eind vorig jaar het derde nummer van Deining Magazine  verschenen en de reacties zijn weer positief.

Er staan dit keer twee een bijdragen van mij in. Een over de geschiedenis van de Doerak, de meest populaire motorboot van Nederland, en een over een bijzonder plekje van Nederland: het Damsterdiep.


Abbonnees hebben het tijdschrift natuurlijk allang in huis, maar het is ook in de kiosk te verkrijgen, evenals via bol.com.


Inmiddels zijn de voorbereidingen van Deinig #04 al weer in volle gang.

Benieuwd? Kijk op www.deiningmagazine.nl!

HOOFDSTUK IN ZEILEN VAARGIDS


Deze zomer kwam bij Hollandia Zeilen Vaargids Nederland uit, een gids voor zeilers die hun (zomer)vakantie in Nederland willen doorbrengen, vaak min of meer daartoe gedwongen door de coronamaatregelen van afgelopen tijd.


Steeds meer zeilers ontdekken hoe fijn een vakantie in eigen land kan zijn. Nederland biedt tenslotte een aantal van de meest veelzijdige vaargebieden ter wereld. Van de getijdenwateren in Zeeland en het Waddengebied tot het uitgestrekte IJsselmeer en de Friese meren. Toch valt er in ons land zelfs voor de meest doorgewinterde zeiler nog veel te ontdekken.


Groningen

Vandaar dat ik als 'kenner van de binnenwateren' ook ben gevraagd een hoofdstuk voor dit boek te verzorgen. In dit hoofdstuk beschrijf ik de met staande mast bereikbare vaargebieden in het binnenland van Groningen.


NIEUWE DRUK VAN VAARWIJZER NEDERLANDSE BINNENWATEREN, ÉN VAN

VAARWIJZER BELGISCHE BINNENWATEREN

De laatste tijd zijn twee geheel vernieuwde delen in de Hollandia Vaarwijzer serie verschenen. De Nederlandse binnenwateren en de Belgische binnenwateren, allebei van deze trotse auteur.

Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren was al weer aan zijn 5de druk toe, op de voet gevolgd door de 3de druk voor Vaarwijzer Belgische binnenwateren.


Beide boeken zijn geheel bijgewerkt en van een mooie nieuwe vormgeving voorzien door Villa Grafica. Haal ze gauw in huis en kijk waar je volgende vaartocht je naartoe zal leiden.

Bestel ze bijvoorbeeld hier.NIEUWE DRUK VAN 35 TOERTOCHTEN VOOR MOTORBOOT EN SLOEP

Deze zomer zijn we allemaal en masse in eigen land gebleven. Want wat is er fijner om onze mooie meren en waterwegen te ontdekken met je motorboot of sloep? Dit betekende dat vele watersporters zich gingen oriënteren op de mogelijkheden, met tot gevolg dat het boek 35 Toertochten voor motorboot en sloep snel uitverkocht raakte.

Maar geen nood, snel werd de opdracht gegeven voor een herdruk, en die kwam in juni in de winkels. Iedereen kon de ginds weer kopen.

 35 Toertochten voor motorboot en sloep is de perfecte gids als je per motorboot of sloep het water op gaat, hij staat bomvol met dag-, weekend- en weektochten in Nederland en België.