Publicaties

23 TOERTOCHTEN IN DUITSLAND


Routes naar Berlijn, over de Moezel en naar de Donau


Voor iedereen die een kortere of langere vaartocht door Duitsland wil gaan maken, is er nu de nieuwe gids '23 Toertochten in Duitsland' van Frank Koorneef. De meest populaire vaarbestemmingen staan uitgebreid beschreven aan de hand van slimme routes, die gemakkelijk aan elkaar te koppelen zijn.

Met deze vaargids maak je goed voorbereid het rondje over de Moezel of ga je op toertocht naar Berlijn. Maar er zijn ook volop bestemmingen dichterbij huis beschreven, zoals naar Oost-Friesland via de Eems of naar de historische stad Bremen via de Weser.

Uiteraard vind je in dit boek ook alles over het plannen van je reis, naast regelgeving en handige tips.


Ontdek Duitsland als vaarbestemming met 23 Toertochten in Duitsland, 'de meest complete vaarroutegids voor alle binnenwateren van Duitsland' en plan je ultieme toertocht!


LEES MEER...

'De meest complete vaarroutegids voor de binnenwateren van Nederland en België'

35 TOERTOCHTEN VOOR MOTORBOOT EN SLOEP
Veelzijdige en mooie vaarroutes door heel Nederland en België


In 2019 is de nieuwe gids 35 Toertochten voor motorboot en sloep verschenen, in 2021 kwam de 4de druk uit. Dit is het meest complete vaarrouteboek voor de binnenwateren van Nederland en België. In deze handige en overzichtelijke gids zijn  de mooiste vaarroutes samengebracht. Dag-, weekend,- en weektochten die door de mooiste delen van beide landen voeren, van het open en waterrijke landschap van Friesland tot de heuvelachtige omgeving van de Maas en de Samber in Midden- en Zuid-België.

De gevarieerde routes zijn overzichtelijk beschreven. Duidelijke overzichtskaarten plattegronden, vaste indeling per vaartocht en praktische tips maken de gids prettig in het gebruik. De handig gekozen knooppunten maken dat routes eenvoudig gecombineerd kunnen worden en de lengte van de tochten zelf kan worden aangepast. Alle routes bevatten voor sloepeigenaren handige B&B- overnachtingsadressen en informatie over trailerhellingen.


Dit boek is een samenvoeging van 25 Toertochten voor motorboot en sloep, 10 Vaarroutes door de Randstad en 10 Vaarroutes door Friesland.


LEES MEER...

'Zeer warm aanbevolen en de prijs meer dan waard!' (Spiegel der Zeilvaart 2018|7)


VAARWIJZER NOORD-FRANSE BINNENWATEREN


De vaargebieden in Noord-Frankrijk en alle doorgangsroutes naar de Middellandse Zee


Sinds eind juni 2018 ligt-ie in de winkels: de meest recente uitbreiding van de succesvolle serie Vaarwijzers. Vaarwijzer Noord-Franse binnenwateren beschrijft de vaargebieden - en dus ook alle vaarwegen- in het Noord-Franse land. Van de heuvelachtige of zelfs bergachtige streken rond de Maas en Moezel, maar ook van de Vogezen en de Elzas, tot het vlakke land van Nord-Pas-de-Calais. En alles wat er tussenligt!


Uitgebreid worden alle routes naar Parijs beschreven: de snelste, maar ook de mooiste. Door Picardië via het Canal du Nord of het Canal de St.-Quentin naar de Oise en de Seine, maar ook over de Marne dwars door de indrukkwekkende Champagnestreek. Ook de kleine binnendoorkanaaltjes, zoals het Canal des Ardennes, het Canal de l'Oise à l'Aisne en het Canal de Roubaix zijn in het boek te vinden.

Tot slot tref je in dit boek een uitgebreid overzicht van alle binnendoorroutes naar de Middellandse Zee.

LEES MEER...


'Voor Amsterdammers en watersporters die van buiten komen – zelfs met de boot op een trailer – is dit een prima gids' (NBD Biblion)


VAARROUTES AMSTERDAM

De 10 mooiste routes door Amsterdam en omstreken


De waterwegen van Amsterdam hebben een enorme aantrekkingskracht op motorboot- en sloepvaarders. Tijdens het hele vaarseizoen verkennen allerlei bootjes de Amsterdamse grachten, de Amstel en het IJ. Er valt echter nog veel meer te ontdekken in de omgeving van de stad. Deze handige gids bevat de mooiste dag- en weekendtochten door Amsterdam én omstreken.  Dus niet alleen over grachten en het  IJ, maar ook richting de Zaan,  oude Zuiderzeestadjes, Haarlem, Vinkeveen en de Vecht, Muiden en Naarden.


Door de duidelijke plattegronden, de vaste indeling per vaarroute en de praktische tips is de gids makkelijk in het gebruik. Alle routes eindigen bij het vertrekpunt, zijn goed te combineren en bevatten veel extra informatie over bijvoorbeeld overnachtingsadressen en lokale bezienswaardigheden.

LEES MEER...


Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren, uitgeverij Hollandia

'Een van de betere uitgaven in dit genre, zeer aanbevelenswaardig' (NBD Biblion)


VAARWIJZER NEDERLANDSE BINNENWATEREN

Nergens ter wereld vind je zo’n fijnmazig en gevarieerd netwerk van binnenwateren als in Nederland. Je kunt varend door alle provincies trekken, en alle provinciehoofdsteden zijn daarbij direct vanaf het water bereikbaar. Het ene moment lig je midden in een stad en loop je naar een terras, het andere moment vaar je tussen de duwbakken over de grote rivieren of lig je gratis aan een oppertje midden in de natuur. Soms zit er tussen deze uitersten maar een uurtje varen.


Reisvoorbereiding

Met deze Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren navigeer je moeiteloos langs de vele mogelijkheden om door Nederland te varen: zowel over weidse meren en drukke rivieren als door beschutte kanalen en slootjes. Behalve een groot aantal foto’s en kaarten vindt men in deze gids tips voor het voorbereiden van een tocht. Bovendien is er een uitgebreid hoofdstuk over de staande-mastroute – voor hen die met een hoge mast door de lage landen willen varen.


LEES MEER...

Vaarwijzer Belgische binnenwateren, uitgeverij Hollandia

VAARWIJZER BELGISCHE BINNENWATEREN

'Wie dit jaar plannen heeft om die kant op te gaan, kan ik maar één ding adviseren: aanschaffen dit boek.'  (Waterkampioen)


België beschikt over een dicht netwerk van vaarwegen, waardoor het mogelijk is om in elke regio te varen: van het vlakke Vlaamse land rond Gent en Brugge tot de hoge rotsen aan weerszijden van de Maas bij Namen.

 

Voorbereiding en tips

Deze Vaarwijzer geeft een overzicht van alle Belgische binnenwateren. Aan de hand van omschrijvingen, foto’s, kaartjes en anekdotes weet de lezer wat hij onderweg tegenkomt en welke interessante plaatsen er langs het water te vinden zijn. In een apart deel van dit boek wordt dieper ingegaan op een van de meest tot de verbeelding sprekende toertochten voor de motorboot: het Rondje Moezel, dat loopt over Maas, Moezel en Rijn door België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.

In september 2022 is de vierde druk van dit boek verschenen.


LEES MEER...

Nu in tweede druk:

MET STAANDE MAST DOOR NEDERLAND

Ontdek de binnenwateren met je zeiljacht

In dit boek worden alle binnenlandse vaargebieden beschreven waar je met een zeilschip met vaste mast kunt varen.


Hollandse Delta: de benedenrivieren rond Dordrecht en Rotterdam, plus de Biesbosch

Hollands binnenland: het Groene Hart rond Gouda en de Hollandse plassen

Vecht en Randmeren: naast de Vecht, van Muiden tot aan Maarssen, ook de Loosdrechtse Plassen en alle Randmeren van Gooimeer tot Ketelmeer

Noord-Holland: de vaargebieden rond Haarlem en Amsterdam, de Zaan en de Kop van Noord-Holland

Kop van Overijssel: alle bezeilbare wateren rond het Kampereiland, de Wieden en de Weerribben, inclusief de route binnendoor naar Friesland

Zuidwest-Friesland: het Friese merengbied rond Lemmer, Heeg en Sneek en de trekvaarten tussen Bolsward en Workum

Noord Friesland: alle met staande mast bereikbare wateren tussen Harlingen, Leeuwarden, Bergum en het Lauwersmeer

Groningen:

Binnendoor van Lauwerszee naar Eems-Dollard via het Zoutkamperrif en het Reitdiep: van stad Groningen naar Delzijl via het Eemskanaal, het Winschoterdiep en Westerwoldse Aa.


LEES MEER...